Форум - Любимци.бг

Всичко, което ви интересува за вашия домашен любимец
Дата и час: Съб Май 25, 2013 1:25 am

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 20, 2010 5:35 pm 
Потребител
Аватар

Искам отдавна да си взема куче,много харесвам и хъскитата,но се колебая между хъски и чао чао...Моля някои от вас,моля ви дайте ми съвет кое да избера и двете породи страшно много ми харесват.... :)

Последна промяна daniela_d на Пон Юни 21, 2010 2:10 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 20, 2010 5:44 pm 
Потребител

И двете породи се гледат трудно като цяло.Хъскитата са много енергични и самостоятелни кучета,така че ще трябва да му осигурявате много движение и стимулиране,ще трябва сериозно да подходите към обучението,за да можете да го контролирате.
Чау-Чау от своя страна са странни по мое мнение кучета(имам няколко познати с такива)Като цяло ми изглеждат саможиви и всякаш не се интересуват много от останалите кучета или хора.Космената покривка се потдържа трудно и не са изключени проблеми с кожата.Общо взето ако ти е първо куче не ти препоръчвам нито една от двете породи.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 20, 2010 8:24 pm 
Модератор
Аватар

Ако изборът е само между тях двете - хъски. Чау-чау са много по-своенравни и трудни за обучение. Но пък си зависи от самото куче и начина на възпитание...

Не е вярно, че българите имаме лошо отношение към животните! Напротив. Не са много страните, като нас, които си държат маймуните в Парламента и народът отдава живота си за тяхното изхранване и благополучие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 20, 2010 11:55 pm 
Нито едно от двете.Хъскито е красиво но глупаво куче.Докато породата чао чао, направо незнам за какво ти е такова животно и защо даже му казват куче,по-скоро е плюшена играчка.На твое място бих се замислила за немска овчарка, лабрадор, голдън ретривър, кафкаска офчарка, булмастиф...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 12:03 am 
Nikol написа:
Докато породата чао чао, направо незнам за какво ти е такова животно и защо даже му казват куче,по-скоро е плюшена играчка.

В списъка с най-агресивни породи е, не е точно като играчка :) По визия - да, но има много опърничав характер

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 2:05 am 
Потребител
Аватар

Nikol написа:
Нито едно от двете.Хъскито е красиво но глупаво куче.Докато породата чао чао, направо незнам за какво ти е такова животно и защо даже му казват куче,по-скоро е плюшена играчка.На твое място бих се замислила за немска овчарка, лабрадор, голдън ретривър, кафкаска офчарка, булмастиф...

Ами не не ми е първо куче,имам си една малка красавица в нас,но не ми е достатъчна,искам голямо куче.....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 2:14 am 
Потребител
Аватар

Благодаря за съветите,които ми дадохте,но мисля че трябва да помисля още докато реша,защото не е малка отговорността да се грижиш за голямо куче

Редактирано от модератор заради: писане на латиница

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 22, 2010 5:49 pm 
ОТ ЧАУ ЧАУ по-хубаво куче няма.ще ме извинявате ама знаете ли каква гордост е да имаш такова куче.изобщо неможеш да го сравниш с която и да е порода.първо че слушат само и единствено стопанина си и второ са страшно умни.моето е дресирано.вярно трудно се гледа.среава се всеки ден-това е едното и яде само пил.фенери-това е другото.които е имал такова куче знае за какво става въпрос.заслужава си и парите и времето.общо взето това е риторичен въпрос според мен

Редактирано от модератор заради: писане на латиница

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Юни 22, 2010 5:56 pm 
Топ Любимец
Аватар

Харесвам всички животни,но ако се колебаеш защо не помисиш за самоед? Приличат на чао-чао по козината,но са високи и големи,чисто бели,адски умни и добри,в същото време са северни кучета като хъскито,но са по умни и от двете. ;)

Изображение

Изображение
''Величието На Една Нация И Нейния Морален Напредък Могат Да Бъдат Определени По Начина, По Който Се Отнася Към Животните"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 23, 2010 1:32 pm 
нито едното, нито другото!!!

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]