Форум - Любимци.бг

Към портала Любимци.бг

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Страници 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Капризна котка !
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 12:18 am 
Здравейте, имам проблем с котката ми. На няколко месеца е, но напоследък е много претенциозна за храната, не мога да й угодя с нищо. Харесала си е една храна в пликчета (течна) на KiteKat (май така беше марката) и не иска да яде нищо друго. Давам й друга храна, готвя й месо, но не иска. Ако не я нахраня стои гладна...Какво да правя ?!

Докладвай
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Капризна котка !
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 12:30 am 
Аватар

ooo, и моето чудовище беше така :) Донякъде още е :) Докато беше по-малко ядеше всичко, после лека-полека започна да подбира, на 9 месеца вече ядеше само пликчета на Whiskas (даже консервите им не искаше !!!) и то само пилешкото. Като е ясно, че Whiskas далеч не е марка за препоръчване. Приемаше и варено или печено пилешко месо и нищо друго. След като ветеринарката изказа искрените си съчувствия, му взех ProPlan за капризни котки на гранули, много им се мръщи, но като стоя 2 дни гладен, започна да ги яде с нежелание. Лекарката препоръча и Miglior gatto - консервите, тях ги яде.
Като цяло се оказа, че е прекалено разглезен, решил е, че може да ме командва както си иска и от това идват всякакви проблеми :)

Пробвай и ти с тези гранули и не се притеснявай, че ще погладува някой друг ден :)

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 6:18 am 
Аватар

Nina Penova написа:
ooo, и моето чудовище беше така :) Донякъде още е :) Докато беше по-малко ядеше всичко, после лека-полека започна да подбира, на 9 месеца вече ядеше само пликчета на Whiskas (даже консервите им не искаше !!!) и то само пилешкото. Като е ясно, че Whiskas далеч не е марка за препоръчване. Приемаше и варено или печено пилешко месо и нищо друго. След като ветеринарката изказа искрените си съчувствия, му взех ProPlan за капризни котки на гранули, много им се мръщи, но като стоя 2 дни гладен, започна да ги яде с нежелание. Лекарката препоръча и Miglior gatto - консервите, тях ги яде.
Като цяло се оказа, че е прекалено разглезен, решил е, че може да ме командва както си иска и от това идват всякакви проблеми :)

Пробвай и ти с тези гранули и не се притеснявай, че ще погладува някой друг ден :)

Би ли обяснила,моля те,това,за Whiskas?Защо не се препоръчва?И аз съм го чувала,но нямам представа каква точно е причината.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 15, 2010 9:21 pm 
:cat_mouse: Moeto kote e na 6 meseca persiiche i go hranq samo s granuli na Royal canin i nqmam problemi.Posuvetvaha me da ne i davam hrana,koqto nie qdem,zashtoto shte stane kaprizna.Ne e fatalno 1-2 dena da pogladuva i posle pak da probvash s hranata s koqto jelaesh da go hranish.Uspeh! :)

Докладвай
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 16, 2010 12:06 am 
Аватар

AngeOuDemon написа:
Би ли обяснила,моля те,това,за Whiskas?Защо не се препоръчва?И аз съм го чувала,но нямам представа каква точно е причината.

Ами защото е пълно с химия....нещо като McDonalds за нас - вкусно, но и нищо истинско :) А за животните трябва да се внимава много с храната, хубаво е да ядат колкото се може "по-чисти" неща. Успехът на Whiskas идва най-вече от многото реклами, с които затрупаха медиите по едно време, но това не значи, че са качествени, в много ветеринарни аптеки даже не ги продават.

По същата причина не е препоръчително и да се дават гранули, които са от няколко цвята, най-добре да са само кафяви. По това най-лесно можеш да се ориентираш специално за гранулите :)

Гост написа:
Posuvetvaha me da ne i davam hrana,koqto nie qdem,zashtoto shte stane kaprizna.

Не само, че ще стане капризна, но не е и полезно. Котките имат по-различен метаболизъм от нашия :)

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 11:44 pm 
Аватар

На моята й давам всичко,явно съм късметлийка,понеже не се е пристрастила.

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 11, 2010 5:06 pm 
Котката ми е на 2 год. и още немога да разбера какво обича, мисля че и тя самата незнае . Нейска да яде една и съща храна на две поредни хранения, никога не си изяжда всичко, оставя си половината , независимо от количеството, което и давам, и след това ми се налага да го хвърлям, защото то се разваля, храни за които до преди няколко месеца си умираше , сега не ги поглежда. опитвах с какви ли не и скъпи и ефтини храни, но това е положението.супер злояда е , а е и много слаба, човек като я види ще си помисли че не я храним с дни, а купичката и постоянно е пълна и с течна и със суха храна.Давахме и и някакви добавки дето ни препоръчаха и пак нищо, вече незнам какво да я правя и с какво да я храня. А пък не губи жизненост, не изглежда отпаднала или болна. лудува си и си играе като всяко нормално коте.Някой може ли да ме посъветва нещо. :(

Докладвай
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 11, 2010 11:24 pm 
Аватар

не си за завиждане :roll: Да не би да обича човешка храна, случва се понякога? Варено или печено месо? Явно си е капризна по природа, а това няма как да се оправи...Пробвай и ти с тези гранули за капризни котки на Pro Plan. Щом си има енергия, значи не е страшно за котката, но вас ще ви тормози доста с претенциите

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 8:38 pm 
и човешка храна не ще , ако и давам някакжо месо хапва 1-2 хапки и толкова, яде хляб от масата, но ако и сложа в купичка- пак неиска .
ужас е !
Ще ги пробвам и тези , дано стане !
Мерси

Докладвай
Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 10:56 am 
Аватар

НЕдейте да забравяте,че както ние така и животните се нуждаят от витамини и прясна храна,която нито гранулите ,нито консервите ,нито месото могат да им осигурят. Може да им давате краставица,варено яйце,ябълка,морков, но не и грозде..Специално моркова,ябълката и яйцето дават абсолютно всички необходими витамини на животното ,които са от голямо значение за тяхното развитие.Киселото мляко пък е хубаво за козината,костите,ноктите :lol: Не ги лишавайте от тези вкусотии :D

Докладвай
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Страници 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]